top of page

Voor het Ontmossen van Daken in regio Limburg, Vlaams-Brabant & Antwerpen moet u bij Brupaint Genk zijn!

BRUPAINT

Ontmossen van daken en coating van daken

Brupaint uit Genk (Limburg) is de specialist op het vlak van reinigen (ontmossen) en schilderen (coaten) van uw dak. Wij zijn een bedrijf met jarenlange ervaring dat persoonlijk contact met de klant hoog in het vaandel draagt. We nemen ruim de tijd om onze werkwijze en alle toepassingen te bespreken. Wij staan er persoonlijk garant voor dat wij steeds proper en met veel precisie werken.

Het reinigen van een dak gaat voor Brupaint verder dan alleen maar ontmossen. Wij verwijderen enerzijds al het vuil en mos van
uw dak – een proces dat de look van uw woning drastisch verbetert – en zorgen er anderzijds ook voor dat uw dak in topconditie blijft. Dat doen we door middel van 
schilderwerken en een speciale, vuilwerende coating voor uw dak.

Waarom uw dak laten ontmossen?

Hebt u er genoeg van om met lede ogen aan te zien hoe uw dak, gevel en terras langzaamaan een groene tint krijgen? Begrijpelijk. Wat ook het materiaal is waaruit het dak bestaat (kleidakpannen, leien, golfplaten...), geen enkel dak ontsnapt eraan. Het dak wordt bedreigd door de aangroei van algen en mos. 

Hieronder krijgt u een overzicht van de stadia dewelke een dak ondergaat door de aanwezigheid van mos, algen, en andere atmosferische invloeden.

Waterinfiltratie

De begroeiing van mos en algen op het dak zijn in de meeste gevallen de oorzaak van insijpeling van water, met daklekkages als gevolg. Mos en  algen maken zich vast aan de dakbedekking, wat het poreus zal maken. Dan bestaat de kans dat er vocht door de dakbedekking komt en als gevolg van vriestemperaturen zullen de dakpannen, leien, golfplaten, enz.. gaan barsten.

Aantasting van de deklaag

Eveneens verliezen daken na verloop van tijd hun deklaag door de aantasting van UV-stralen, zure regen en andere atmosferische invloeden.De toplaag verdwijnt en de dakbedekking wordt poreus.

Levensduur

Uw dak is door het ontmossen jarenlang beschermd tegen alle weersinvloeden en micro-organismen, wat de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengt.

Esthetisch belang

Een mooi dak komt de uitstraling van uw huis ten goede. Voor een zachte prijs hebt u een proper en gezond dak en oogt het terug als nieuw wat de woning eveneens in waarde doet stijgen!

Hoe komt het mos op mijn dak terecht?

Coaten en ontmossen van daken Genk Limburg

De oorzaak van mos op uw dak bestaat uit verschillende factoren:

De wind wat over je dak waait, zorgt ervoor dat het meegevoerde stof gedeeltelijk op je dak blijft zitten en zich vooral tussen de voegen / spleetjes van je dakbedekking vastzet. In combinatie van vocht en weinig zonlicht vormt dit een ideale voedingsbodem voor mossen en algen.

Er groeit ook meer mos op de dakvlakken van je woning die het minst zonlicht krijgen. Deze vlakken blijven langer vochtig en bereiken niet de vereiste temperaturen om moskiemen te kunnen vernietigen. De meeste mossen sterven namelijk af bij temperaturen boven de 70° C. Dakvlakken die veel zon krijgen, bereiken in de zomer gemakkelijk deze temperatuur en zullen bijgevolg dus ook minder mosvorming vertonen.

Ontmossen

Bepaalde factoren versnellen het groeiproces van mos op uw dak:

  • als je tussen veel groen en bomen woont

  • op een kant waar geen of weinig zon aan kan

  • door zure regen en/of vuil in de lucht

  • bij dakpannen die oud en poreus zijn

Mos komt ook altijd terug, maar als het probleem tijdig en op een professioneel correcte manier aangepakt wordt en men gebruikt de juiste producten dan kunt u genieten van een mooi mosvrij dak met de zekerheid dat de levensduur ook enorm verlengd wordt.

Hoe gaat het ontmossen van uw dak, muren, terras of ramen in zijn werk?
We gaan in verschillende fasen te werk:

1. Nazicht

Algemene controle van het dak en we vervangen eventuele gebroken pannen.

2. Reinigen

Dan wordt het oppervlak optimaal gereinigd met hoge druk dmv een hogedrukreiniger met een vuilfrees, (dit is een roterende sproeikop die de reinigingscapaciteit aanzienlijk verhoogt). Hierdoor kunnen alle moeilijk te bereiken plaatsen zonder probleem ontmost worden. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de gebruikte druk, zodat er geen beschadigingen aan uw dakbedekking en gevel worden veroorzaakt. Na het reinigen wordt het oppervlak met hoge druk afgespoeld zodat er zeker geen sporen van mossen of algen meer aanwezig zijn. Afspuiten gebeurt steeds van boven naar onder, zodat er geen water kan binnendringen.

3. Aanbrengen van een anti-mosproduct

We sproeien het ganse oppervlak van het dak in met een anti-mosproduct; Het zorgt ervoor dat het mos minder snel terugkomt. Het is een zachte reiniger en is geconcentreerd zodat die moet worden aangelengd met water. Het product is voor 90% biologisch afbreekbaar waardoor we het milieu niet schaden!

4. Reinigen van muren, ramen, terras, enz...

Door de druk kan het gebeuren dat er mos op de muren, ramen, terras enz.. terechtkomt. Dit wordt zorgvuldig door ons opgekuist en verwijderd. Onze betrachting is om de woning in dezelfde of betere staat achter te laten dan wanneer we zijn toegekomen!

5. Ledigen dakgoten en sproeien met hoge druk

We maken de dakgoten leeg en spoelen de leidingen met hoge druk dmv een rioolrat zodat er later zeker geen opstoppingen kunnen plaatsvinden. Daarna ruimen we alles netjes op zodat u onbezorgd van uw mooi dak kunt genieten!

Coaten van uw dak

Als de toplaag van de pannen, leien of golfplaten te poreus geworden zijn, volstaat het ontmossen niet meer en moet het dak herbehandeld worden dmv het aanbrengen van een op water gedragen dakcoating.

Eigenschappen coating

  • een hoge dampdoorlaatbaarheid

  • U.V. bestendig

  • kan tegen alle weersinvloeden

  • bestand tegen mossen en algen

  • vormt na droging een vocht- en vuilafstotend schild

Door de beschermende dakcoating aan te brengen wordt uw dak jarenlang beschermd! De standaardkleuren zijn antraciet, zwart en avondrood. Voor

 

het aanbrengen gebruiken wij gespecialiseerde machines. De coatings die wij aanbrengen, zijn de originele fabriekscoatings voor leien, pannen en

golfplaten. Het coaten verlengt niet alleen de levensduur van uw dak, maar geeft ook zijn oorspronkelijke uitstraling terug waardoor dit uw huis in waarde doet stijgen. Voor een fractie van de kosten van een nieuw dak zorgen wij ervoor dat u opnieuw kan genieten van een schitterend zicht van uw woning!

BRUPAINT

Ontmossen en coaten dak Genk

BRUPAINT

Ontmossen en coaten van daken

Contacteer ons

Schakel de specialisten van Brupaint uit Genk (Limburg) in voor het reinigen van uw dak en de nazorg. Met onze behandeling blijft uw dak in perfecte staat en blijft het uitzicht van uw woning optimaal. Maak snel een afspraak met Brupaint per telefoon of via deze website.

bottom of page